admin@hindujogja.com
Sleman, Yogyakarta, Indonesia

Selamat datang di Kabupaten Sleman

Омбудсмени
Home » Омбудсман  »  Омбудсмени
Омбудсмени

За логікою цього документа, у разі його ухвалення мають бути проведені нові вибори омбудсмана. Але за словами нардепа, це положення викликало найбільше зауважень серед усіх інших пунктів законопроекту. Тому зараз він разом з колегами доопрацьовує документ, але налаштований зберегти в ньому пункт про обрання нового уповноваженого, враховуючи ті правові питання, які виникли при обранні Людмили Денісової і запит суспільства. Він зазначає, що з боку представників громадянського суспільства лунає доволі багато критичних відгуків щодо роботи Офісу омбудсмана.

омбудсман чи омбудсмен

Голова правління правозахисної організації "ZMINA. Центр прав людини" Тетяна Печончик розкритикувала політичне рішення звільнити Денісову і вказала на незаконність процедури. До війни вона критикувала дії влади щодо опозиції та різко засуджувала ініціативу Зеленського ухвалити закон про олігархів. Співрозмовник ВВС News Україна у парламентській опозиції вказує, що Денісова була непідконтрольною Банковій і слабко координувала свої дії з владою, що і могло спричинити звільнення. Проте журналісти не вимагали звільнення Денісової. Тим більше, що і сам президент, виступаючи перед міжнародною аудиторією, переповідав про сумнівний випадок ґвалтування російським військовим немовляти. Врешті профільний комітет Ради вказав, що претензій до роботи Денісової не мав, а тому й рекомендувати звільняти не став, а просто передав у сесійну залу для ухвалення рішення.

Чи Потрібен Кийок Для «захисника Прав Людини»?

Росія депортувала на свою територію вже понад 238 тисяч українських дітей. Чи можна було уникнути пограбувань наших музеїв? Розповідають музейники, юристи, first-ombudsman.org.ua представники уряду та адміністрації. Схожу позицію викликав юрист та член команди попередньої омбудсменки Валерії Лутковської Михайло Чаплига.

  • Навпаки — три роки тому саме Офіс омбудсмана ініціював запровадження інституту інформаційного комісара.
  • Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова закликала омбудсмана рф Тетяну Москалькову надати їй інформацію про всіх вивезених до росії українців - дорослих та дітей.
  • Зміни до бюджету, недовіра омбудсману та спроба запровадити дистанційне голосування – підсумки роботи ВР 31 травня.

Один із депутатів від влади при розгляді питання відверто сказав, що зараз пішла практика, коли звільняють з посад фахівців і ставлять на їхнє місце людей з "більш військовим профілем". "Мені стало відомо, що за командою президента планують оголосити мені недовіру як уповноваженому Верховної Ради з прав людини", - повідомила сама Денісова напередодні. Це порушення присяги, вимог щодо несумісності діяльності, припинення громадянства України, неспроможність працювати і значний вплив олігархів. Влада звинуватила Денісову в поганому виконанні своїх функції, зокрема, вона нібито не брала участі в процедурах обміну полонених, організації гуманітарних коридорів тощо.